79 податківців, звинувачених судами в корупції, продовжують працювати в ДПА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

79 податківців, звинувачених судами в корупції, продовжують працювати в ДПА

Казна та Політика
3017
За офіційними даними, зараз на службі в податковій перебуває 79 співробітників, щодо яких протягом 2009 року судами ухвалено рішення про притягнення до відповідальності згідно з законом про боротьбу з корупцією.
Згідно з чинним українським законодавством, подібне звинувачення держслужбовця передбачає обов'язкове звільнення з органів державної влади.
При цьому ДПА вдалося поліпшити контроль за відшкодуванням ПДВ, махінації з яким багато аналітиків розглядають як одну з найбільш доступних для реалізації корупційних схем за участю співробітників ДПА. В порівнянні з минулим роком, загальна кількість заявок на відшкодування ПДВ зменшилася на 20% (без урахування операцій державної компанії НАК "Нафтогаз").
Загальний об'єм заборгованості з ПДВ, за даними джерел "ДТ", на 22 листопада досяг 18,9 млрд. грн., з них прострочена заборгованість - 5,6 мільярда.
За даними джерел "Дзеркала Тижня", за підсумками року Державної податкової адміністрації України вдасться зібрати не більше 88-90% запланованих коштів.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас