Міністр праці Німеччини пішов у відставку через "афганський" скандал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр праці Німеччини пішов у відставку через "афганський" скандал

Казна та Політика
260
В Німеччині у зв'язку зі скандалом довкола авіаударів по мирному населенню в Афганістані пішов у відставку міністр праці Франц Йозеф Юнг, який обіймав раніше посаду міністра оборони. Таку заяву Ф.Й.Юнг зробив сьогодні, зазначивши, що йде у відставку, аби взяти на себе "політичну відповідальність".
Як повідомляє Deutsche Welle, відставки Ф.Й.Юнга вимагали партія "Союз-90", "зелені" і фракція Лівої партії в парламенті федеральної землі Гессен. Крім того, "ліві" подали до прокуратури клопотання про порушення проти екс-міністра оборони кримінальної справи.
Раніше у зв'язку з тим самим скандалом залишив свою посаду генерал-інспектор бундесверу Вольфганг Шнайдеран і статс-секретар Міноборони Німеччини Петер Віхерт., передає Associated Press.
Нагадаємо, 4 вересня ц.р. в районі села Омар Хель, розташованого на кордоні з Таджикистаном, війська НАТО нанесли авіаудару по двох бензовозах, захоплених бойовиками "Талібан" по дорозі на військову базу НАТО. В результаті авіаудару загинуло щонайменше 90 осіб. За даними афганської влади, більше 40 загиблих є мирними жителями.
Проведене згодом розслідування показало, що керівництво бундесверу приховувало інформацію про жертви авіаудару серед цивільних осіб в Афганістані, а також те, що наказ про знищення бензовозів і людей, що знаходилися поряд з ними, був відданий з порушенням низки посадових інструкцій.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас