Путін: Тенденція виходу з економічної кризи зберігається, не дивлячись на такі події, як дефолт Дубаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Тенденція виходу з економічної кризи зберігається, не дивлячись на такі події, як дефолт Дубаї

Казна та Політика
4607
Ситуація довкола інвестиційного фонду Дубаю - це один із посткризових сплесків, але загальна тенденція до виходу з кризи збережеться, упевнений прем'єр-міністр РФ Володимир Путін.
"Ми завжди говорили, і я хочу зараз це повторити, що вихід з кризи буде непростим. Коливання можливі. І це (ситуація в Дубаї ) одне з цих коливань", - сказав він в п'ятницю на прес-конференції, відповідаючи на питання "Інтерфаксу".
Путін визнав, що ситуація в Дубаї позначилась на світових фондових ринках, у тому числі на російському.
"Але в цілому, я вважаю, тенденція на вихід з кризи, вона збережеться. Коливання можливі, але тенденції будуть у напрямі виходу з кризи", - відзначив він.
Прем'єр-міністр Франції Франсуа Фійон у свою чергу зазначив, що деякі держави можуть залишатися в складному становищі, і саме тому Франція з самого початку кризи закликала "дуже тонко керувати державними механізмами, спрямованими на вихід з кризи".
"Не можна допускати в майбутньому роздутих "бульбашок" у сфері нерухомості і фінансів, оскільки все це призвело до серйозної кризи в економіці", - відзначив Фійон.
За словами французького прем'єра, "в даний час ведеться пошук інструментів, які дозволять вийти з кризи і не допустити подібної ситуації в майбутньому".
Що ж стосується ситуації в Дубаї, то "в цьому регіоні є дуже великі фінансові кошти, тому сподіваюся, що жодної другої хвилі кризи не буде, і вона залишиться у минулому", - сказав Фійон.
Як повідомлялося раніше, уряд Дубаї оголосив в середу про намір реструктуризувати найбільший державний фонд Dubai World, під контролем якого знаходяться порти, нерухомість, а також об'єкти в інших сферах бізнесу, і відстрочити погашення його боргових зобов'язань, котрі в цілому становлять $59 млрд. Відстрочення погашення торкнеться, зокрема, боргових зобов'язань на суму $3,65 млрд, які Nakheel, підрозділ Dubai World, що працює у сфері нерухомості, повинен був виплатити в грудні.
За оцінками експертів, борги другого за розмірами емірату ОАЕ сягають $80 млрд. Дубаї залучав кошти для розвитку банківської галузі і будівництва.
Звернення уряду емірату до інвесторів з проханням надати відстрочення з боргових виплат фонду Dubai World, на думку аналітиків, говорить про існування загрози найбільшого дефолту із суверенних облігацій після аргентинського дефолту в 2001 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас