ПФТС продається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС продається

Фондовий ринок
423
Втім, порядок денний ще може бути змінено.
Рада ПФТС отримала і розглянула офіційну оферту від ММВБ. За рішенням ради на розгляд зборів буде винесено питання про залучення ММВБ як стратегічного інвестора", - повідомила президент ПФТС Ірина Зоря.
24 грудня зборам буде запропоновано схему придбання акцій з пакету, що належить асоціації, за трьома критеріями: отримання всіма членами частини пакету в однакових частках, частини пакету - пропорційно до розміру їхніх платежів асоціації і біржі, опціону за результатами участі в торгах протягом року після проведення зборів.
Однак розміри частин, які виділятимуться на кожен з трьох вказаних напрямів розподілу акцій, не розголошуються.
Як повідомляли "ЭИ", ініціативна група членів ПФТС пропонувала інший варіант розподілу акцій: розділити їх порівну між 295 членами асоціації ПФТС.
Розглядались також варіанти розділити всі акції між тими, хто найдовше перебуває на біржі, тими, хто найактивніше торгувався, або розподілити по одній акції всім членам асоціації, 10% - керівництву біржі, а решта пакету - за підсумками наступного року.
За словами представника ІК "Фінекс-Україна" Ігоря Когута, даному варіанту віддає перевагу керівництво ПФТС, бо це дозволить зберегти йому управління біржею ще як мінімум на рік, і, швидше за все, він буде запропонований на засіданні, яке відбудеться на початку грудня. Крім того, заявив він, на минулих зборах рада асоціації грубо порушила права членів асоціації, проігнорувавши вимоги ініціативної групи, які підтримали 92 компанії, що складає 31,19% кількісного складу членів асоціації ПФТС.
Також керівництво і рада асоціації тиснуть на її членів, які категорично не згодні з діями керівництва і ради асоціації. "Але це будуть останні дії, які зможуть зробити керівництво і рада в цьому складі", - вважає він.
В той же час, на думку голови правління Української міжбанківської валютної біржі Петра Переверзєва, якщо в зборах візьмуть участь ті члени асоціації, які розуміють ситуацію і зацікавлені в розвитку ПФТС, рішення про продаж контрольного пакету ММВБ "не буде прийняте ніколи". "Сьогодні в асоціації ПФТС 60% мертвих душ, які звикли видавати доручення на голосування Ірині Зорі і зараз будуть це робити.
Тоді зацікавлені сторони зможуть прийняти це рішення. Якщо зараз у членів ПФТС є актив, то після продажу пакету акцій цього активу не буде, і члени асоціації не отримають нічого - ні акцій, ні грошей, а ринок розвиватиметься за законами і правилами московських бірж, - вважає він. - Москвичі будуватимуть ринок, як вони це бачать, з урахуванням інтересів клієнтів ММВБ. Я думаю, що основними гравцями відразу стануть ВТБ і Сбербанк".
Втім, як повідомив член ради асоціації Анатолій Амелін, на початку грудня буде проведено засідання ради, на якому будуть розглянуті пропозиції про внесення змін до порядку денного майбутніх зборів асоціації, зокрема, будуть переглянуті порядок і умови продажу акцій серед членів асоціації.
Ольга Галицька і Регіна Дацюк
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас