НБУ обмежив валютний курс в банках, котрі отримали його підтримку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ обмежив валютний курс в банках, котрі отримали його підтримку

Валюта
987
Комерційні банки, які отримали ресурсну підтримку від Національного банку України, повинні встановлювати готівковий курс купівлі-продажу валюти не вище средньоринкового.
Про це говориться в телеграмі НБУ N13-121/7672-21982.
"Зобов'язуємо банки, які отримали кредитну підтримку від Національного банку України, забезпечити дотримання передбаченого кредитними договорами, укладеними з Національним банком України, умови в частині утримання середнього курсу гривні до долара США на готівковому валютному ринку в межах, які не перевищують відповідний середній курс на готівковому ринку", - говориться в повідомленні Нацбанку, повідомляє УНІАН.
При цьому в листі підкреслюється, що невиконання банками цієї вимоги розглядатиметься Національним банком як підстава для вживання відповідних заходів впливу.
Нацбанк також рекомендує всім банкам (фінансовим установам) використовувати інформацію, що надається ним, про середній курс гривні до долара США, який склався з операцій купівлі-продажу готівкової іноземної валюти при формуванні формування курсу на наступний робочий день.
Нагадаємо, НБУ в IV кварталі 2008 року надав комерційним банкам кредити, рефінансування (овернайт, тендерні, стабілізаційні, репо, своп), на суму 105,4 млрд.грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас