Найбільша нафтова компанія Росії заощадила на зарплатах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільша нафтова компанія Росії заощадила на зарплатах

Енергетика
217
"Роснефть", найбільша нафтова компанія Росії, заощадила в поточному році на зарплатах. Таку заяву зробив віце-президент "Роснефти" Пітер О'Брайен в інтерв'ю телеканалу "Вести".
За словами О'Брайена, топ-менеджери компанії відмовилися від індексації зарплат в 2009 році. За винятком "маленької" індексації в першому кварталі, більше зарплати не збільшувались.
Віце-президент "Роснефти" додав, що скорочення витрат було досягнуто і за рахунок того, що компанія відклала проекти з тривалим терміном окупності. "Ми обрали проекти, які дають хороший дохід досить швидко", - повідомив О'Брайен.
Також віце-президент нагадав, що "Роснефть" оптимізувала чисельність співробітників, зменшивши штат в цілому на дев'ять тисяч осіб. Цьому сприяла заборона на наймання нових співробітників, введена в жовтні 2008 року, а також скорочення тих, що працювали у фірмі на тимчасовій основі і службовців, чий вік істотно перевищив пенсійний.
"Роснефть" - найбільша російська державна нафтова компанія з капіталізацією більше 80 мільярдів доларів. Державі належить 75,16 відсотка акцій "Роснефти". При цьому самій компанії належить ще 9,44 відсотка власних акцій, які дісталися їй від покупки активів "ЮКОСа".
25 листопада "Роснефть" відзвітувала за фінансовими показниками за третій квартал поточного року згідно US GAAP (американському стандарту звітності). Виручка від реалізації продукції в липні-вересні 2009 року збільшилася на 19,2 відсотка в порівнянні з квітнем-червнем і досягла 13,048 мільярда доларів. Чистий прибуток "Роснефти" в третьому кварталі скоротився на 27,5 відсотка в порівнянні з другим кварталом, склавши 1,168 мільярда доларів.
17 листопада повідомлялося, що "Роснефть" зайняла сьоме місце в десятці кращих енергетичних компаній світу. Рейтинг склало агентство Platts, що займається послугами з надання інформації про розвиток енергетичного ринку.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас