Фондові індекси Азії знизилися в четвер слідом за банками і автовиробниками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси Азії знизилися в четвер слідом за банками і автовиробниками

Фондовий ринок
85
Фондові індекси Азії знизилися в четвер слідом за падінням вартості акцій банків і автовиробників, повідомило агентство Bloomberg.
Інвесторів хвилюють плани багатьох азіатських компаній по розміщенню акцій, а також падіння курсу долара США до ієни до мінімальної позначки за 14 років.
Зведений індекс MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках Азіатсько-Ьихоокеанського регіону, зменшився в четвер на 0,6% - до 117,54 пункту. З 9 березня, коли був зафіксований п'ятирічний мінімум показника, він злетів на 67%.
"Ринки прагнуть до консолідації після дуже сильного зростання, - вважає керівник Ausbul Dexia Ltd. Пів Ксирадіс. - Що ми хочемо побачити, так це підтвердження, що справи поліпшуються, а потім, щоб це трансформувалося в підвищення прибутків".
Японський фондовий індикатор Nikkei 225 опустився на 0,6%, гонконгський Hang Seng - на 1,8%, австралійський S&P/ASX 200 - на 0,3%.
Південнокорейський індикатор Kospi впав на 0,8% на результатах опитування центрального банку країни, згідно з яким довіра виробників впала до мінімальної позначки за чотири місяці.
Вартість акцій Bank of China, який розглядає можливість збільшення капіталу, опустилася на 2,9%, China Construction Bank - на 3,6%, Industrial & Commercial Bank of China - 2,8%.
П’ять найбільших банків Китаю мають намір збільшити капітал на вимогу регулятора після того, як обсяги кредитування досягли безпрецедентних розмірів. Комісія з регулювання банківської діяльності КНР (China Banking Regulatory Commission) минулого тижня провела вивчення фінансового стану Industrial & Commercial Bank of China, China Construction Bank, Bank of China, Agricultural Bank of China і Bank of Communications. За словами джерел, у відповідь вони повідомили регулятора про те, яким чином зможуть збільшити власний капітал.
Папери Asahi Glass подешевшали на 7,9% після того, як компанія заявила про намір розмістити облігації, конвертовані в акції.
Ціна акцій Honda Motor знизилася на 1,1% на побоюваннях, що сильна ієна негативно позначиться на виручці автовиробника від роботи в США.
З цієї ж причини подешевшали папери Sony - на 1,9%.
В той же час котирування паперів найбільшої гірничодобувної компанії світу ВНР Billiton зросли на 1,5% слідом за подорожчанням міді в Нью-Йорку напередодні.
Також додали в ціні акції Newcrest Mining - на 2,8% і St.Barbara - на 4,4% на тлі оновлення вартістю золота історичного максимуму.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас