Індекси Європи зростають у середу на хорошій статистиці із США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси Європи зростають у середу на хорошій статистиці із США

Фондовий ринок
97
Фондові індекси Європи підвищуються в процесі торгів у середу, зокрема, завдяки хорошій статистиці із США, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений індекс регіону Dow Jones Stoxx 600 з початку торгів збільшився на 0,4%. З березневого мінімуму показник підскочив на 57% завдяки ознакам відновлення економіці й сильній звітності низки європейських і американських компаній.
"Макроекономічна обстановка, поза сумнівом, поліпшується, - вважає заступник директора по інвестиційній стратегії Axa Invesment Managers Франц Вензель. - Економіки, схоже, продовжать розширюватися".
Продажі нових будинків в США в жовтні зросли на 6,2% - до 430 тис. в річному численні, тобто максимального рівня з вересня 2008 року, повідомило міністерство торгівлі. При цьому аналітики чекали підвищення показника всього на 0,4%.
Крім того, число американців, що вперше звернулися по допомогу з безробіття, знизилося минулого тижня на 35 тис. - до 466 тис. Це найнижча позначка з вересня 2008 року. Експерти прогнозували скорочення в середньому тільки на 5 тис.
Представники Exane BNP Paribas упевнені, що наступного року дохід від вкладення коштів у європейські акції буде на рівні від 12% до 14%.
"Друга хвиля кризи представляється маловірогідною перспективою в 2010 році, бо повністю ефект від фінансового стимулювання і заповнення запасів на складах компаній позначиться на зростанні ВВП саме тоді, - вважає аналітик Exane BNP Paribas Берт Янсен. - Акції залишаються привабливими, якщо врахувати рекордно низькі облікові ставки і прибутковість облігацій".
Зростання вартості кольорових металів у Лондоні 25 листопада підтримує ралі в гірничодобувному секторі. Так, акції найбільшого в світі представника даної галузі ВНР Billiton зросли в ціні на 3,2% і Anglo American - на 2,8%.
Золото відновило історичний максимум в середу, внаслідок чого подорожчали папери золотодобувних компаній, зокрема Randgold Resources (на 3,1%).
Вартість акцій Vivendi піднялася на 4% після того, як аналітики Exane BNP Paribas поліпшили рекомендації для власника найбільшою в світі компанії звукозапису до "вище за ринок" з "нижче за ринок".
Котирування паперів провідної світової ювелірної компанії Cie. Financiere Richemont підскочили на 5,1%. Експерти Credit Suisse Group підвищили рекомендації для них до "вище за ринок" з "нейтрально", пославшись на те, що "продажі, мабуть, досягли крапки зміна тенденції".
Індекс найбільших підприємств Європи Dow Jones Euro Stoxx 50 зріс на 20,26 пункту (0,7%) - до 2897,84 пункту.
Британський FTSE 100 до цього часу піднявся на 42,26 пункту (0,79%), склавши 5366,22 пункту.
Французький індекс CAC 40 додав 27,58 пункту (0,73%) - до 3812,2 пункту.
Німецький DAX з відкриття ринку збільшився на 30,34 пункту (0,53%) і складав 5799,65 пункту.
Десять з вісімнадцяти основних фондових індексів країн Західної Європи демонструють підвищення в процесі торгів 25 листопада.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас