Кабмін не змінив відстрочку ПДВ при імпорті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін не змінив відстрочку ПДВ при імпорті

17
Кабінет Міністрів на своєму засіданні вирішив скасувати прийняту раніше постанову про заборону відстрочки податку на додану вартість при імпорті товарів в Україну. Про це журналістам повідомив міністр економіки Олександр Шлапак, передають Українські Новини.
Таким чином, за його словами, Кабмін вирішив зберегти чинний порядок, коли право на відстрочку ПДВ при імпорті шляхом видачі векселя мають підприємства, що завозять товар для власних потреб і ті, котрим держава повинна компенсувати ПДВ із бюджету.
Шлапак наголосив, що сьогодні на засіданні Кабмін, заслухавши різні точки зору, дійшов висновку, що без процедури нормального повернення ПДВ експортерам сьогодні запроваджувати таку міру, як заборона відстрочки ПДВ означає розбалансувати фінансовий стан підприємств.
Нагадаємо: Кабмін постановою від 16 вересня з 1 жовтня скасував відстрочку ПДВ при імпорті товарів шляхом випуску векселя, за винятком імпорту нафти, відстрочку ПДВ, по який заборонив з 1 січня 2003 року. Згодом Кабмін відклав до 1 листопада скасування можливості видачі векселів з ПДВ при ввезенні товарів в Україну, доручивши Мінекономіки і Міністерству фінансів вивчити можливі наслідки прийняття такого рішення.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас