Більшість фондових індексів АТР зростають у середу на заяві австралійського ЦБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість фондових індексів АТР зростають у середу на заяві австралійського ЦБ

Фондовий ринок
85
Більшість фондових індексів Азіатсько-Тихоокеанського регіону в середу йдуть на підвищення після заяви представника австралійського Центрального банку про відновлення зростання в економіці країни.
Позитивні дані про сповільнення скорочення японського експорту також підтримують зростання на ринку акцій, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений індекс АТР MSCI Asia Pacific піднявся на 0,8% - до 117,67 пункту. Японський Nikkei 225 додав 0,4%, австралійський S&P/ASX 200 - 0,8%.
Економіка Австралії "вступила в новий період підйому", заявив у середу заступник глави Резервного банку Австралії Рік Баттелліно. Учасники ринку визнали його слова сигналом про те, що австралійський Центробанк підніме ставку в грудні третій місяць поспіль. На даний момент ключова процентна ставка Резервного банку Австралії складає 3,5%.
Обсяг експорту з Японії минулого місяця зменшився на 23,2% в порівнянні з жовтнем 2008 року після падіння на 30,6% у вересні. Опитані агентством Bloomberg аналітики прогнозували істотніше скорочення - на 26,8%.
"Зростання в Азії має наступного року бути більшим, ніж в будь-якому іншому регіоні, - стверджує Крістіан Цзінь з HI Asset Management. - Його підтримають хороший попит на азіатських ринках і покращення експорту в розвинені країни".
Котирування акцій провідної гірничодобувної корпорації світу ВНР Billiton Ltd. підвищилися на 2,4% на очікування відновлення зростання попиту на метали.
Японська Fuji Heavy Industries Ltd., виробник автомобілів під маркою Subaru, збільшила капіталізацію на 5,3% на тлі позитивних даних про експорт з Японії.
Ціна паперів австралійської James Hardie Industries NV - лідера на ринку будівельного сайдингу США - піднялася на 2,6% на повідомленнях про підвищення цін на житло в Сполучених Штатах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас