Індекси в США знизилися у вівторок через слабкі статдані, ф'ючерси в "плюсі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в США знизилися у вівторок через слабкі статдані, ф'ючерси в "плюсі"

Фондовий ринок
96
Фондові індекси в США знизилися за підсумками торгів у вівторок через слабкі дані про споживчі витрати і перегляд зростання ВВП в третьому кварталі у бік погіршення, повідомило агентство Bloomberg.
Тим не менше, ф'ючерсний ринок в середу сповнений позитиву: грудневий контракт на Standard & Poor's 500 додав 0,2%, а на Dow Jones Industrial Average - 0,14%.
Міністерство торгівлі США переглянуло оцінку зростання ВВП до 2,8% в річному вираженні з оголошених раніше 3,5%. Погіршення оцінки відображає, зокрема, менш істотне, ніж передбачалося раніше, збільшення споживчих витрат.
Витрати американських споживачів, на які припадає 70% ВВП країни, зросли в третьому кварталі на 2,9%, тоді як аналітики чекали підвищення на 3,2%.
"Ринок акцій нестійкий, - відзначив голова ради директорів Holland & Co. Майкл Холланд. - Надходять змішані економічні дані, і FDIC говорить про проблемні банки. Все це нагадує про те, що процес відновлення ще не завершений, і інвестори реагують відповідно".
Разом з тим падіння на ринках акцій сповільнилося після того, як Федеральна резервна система поліпшила прогноз по безробіттю: у четвертому кварталі наступного року рівень безробіття знизиться до діапазону 9,3-9,7% в порівнянні з поточними 10,2% - найвищим рівнем за 26 років. У червні Федеральний резерв чекав, що показник досягне 9,5-9,8%.
Падіння очолили акції фінансових компаній, папери JPMorgan Chase & Co. і Bank of America подешевшали відповідно на 1,9% і 1,2%, Morgan Stanley - на 1,5%. Федеральна корпорація по страхуванню депозитів (FDIC) оголосила у вівторок, що за підсумками третього кварталу число "проблемних" кредитно-фінансових установ зросло до максимуму за останні 16 років - 552 банки.
Ціна акцій Hewlett-Packard Co. опустилася на 1,6%, тому що найбільший в світі виробник персональних комп'ютерів і принтерів повідомив про зниження продажів ПК в четвертому фінкварталі. Чистий прибуток компанії за квартал, що завершився 31 жовтня, зріс на 14% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року - до $2,41 млрд, або 99 центів з розрахунку на акцію. Продажі підрозділу, що випускає комп'ютери, скоротилися на 12% - до $9,86 млрд.
Вартість паперів добувних компаній знизилася на тлі падіння цін на нафту і мідь.
Найбільший виробник алюмінію в США Alcoa Inc. скоротив капіталізацію на 1,1%.
На побоюваннях погіршення економічної ситуації подорожчали акції телефонних, фармацевтичних і генеруючих компаній, які менше залежать від волатильності в економіці.
Ціна паперів Verizon Communications підвищилася на 1,7%, AT&T Inc. - на 1,2%.
Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів 24 листопада знизився на 17,24 пункту (0,16%) - до 10433,71 пункту.
Standard & Poor's 500 за день опустився на 0,59 пункту (0,05%), склавши 1105,64.
Значення індексу Nasdaq Composite зменшилося у вівторок на 6,83 пункту (0,31%) - до 2169,18 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас