JPMorgan: Американська нацвалюта в наступному році впаде до рекордного мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

JPMorgan: Американська нацвалюта в наступному році впаде до рекордного мінімуму

Валюта
3812
Наступного року курс долара знизиться до рекордного мінімуму, повідомляє Bloomberg із посиланням на аналітиків другого за розмірами американського банку JPMorgan Chase & Co.
Такий прогноз експерти пояснюють тим, що Федеральна резервна система (ФРС), ймовірно, утримуватиме відсоткові ставки на близькому до нуля рівні до 2011 року, тоді як інвестори шукають високоприбуткові активи.
Як вважає лондонський валютний аналітик JPMorgan Джон Норманд, в 2-м кварталі наступного року курс євро підніметься до $1,62.
Найнижчі за історію США відсоткові ставки роблять американську нацвалюту привабливою для продажу в рамках carry trade. При операціях carry trade беруться у борг грошові кошти в країнах з низькою процентною ставкою і отримуються активи з вищою прибутковістю, і за рахунок цього спреду інвестори отримують прибуток..
На думку Дж.Норманда, у 2-му півріччі 2010 року американська нацвалюта зросте на 5-10% після того, як ФРС почне відмовлятися від використання надзвичайних інструментів в рамках грошової політики, які застосовувалися для виведення економіки з найгіршої рецесії з часів Другої світової війни. За його прогнозом, наступного року carry trade принесе інвесторам прибуток в 7% проти 20% в 2009 році.
За оцінкою JPMorgan, в 2010 році долар коштуватиме 82 єни. Раніше банк не чекав зміцнення японської нацвалюти вище за 91 єну.
Фунт стерлінгів, за прогнозом аналітиків, виросте наступного року до $1,74 перед тим, як впасти до $1,67 в грудні. У попередньому прогнозі JPMorgan не чекав зростання британської нацвалюти вище $1,6.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас