Експерт: Зміцненню гривні допомагає покращення стану платіжного балансу України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Зміцненню гривні допомагає покращення стану платіжного балансу України

Валюта
1026
Головним чинником, котрий впливає на зміцнення курсу гривні, є поліпшення стану платіжного балансу України. Таку думку висловив керівник інформаційно-аналітичного центру "FOREX CLUB" Микола Івченко.
За його словами, стан фінансового рахунку платіжного балансу поступово покращується, країні менше доводиться виплачувати кредитів, значить, відтік з країни менший, і є підстави для зміцнення нацвалюти.
На курс гривні впливають також залишки грошей на кореспондентських рахунках комерційних банків (ліквідність), вважає експерт.
"Чим менше залишків грошей на коррахунках комерційних банків, тим менші в цих банків можливості купувати гривню. Нацбанк регулює ліквідність, продаючи депозитних сертифікатів на 1,5-2 млрд грн. на тиждень", - зазначив М. Івченко.
Наступним чинником, що визначає курс гривні, є готівковий ринок, а саме, попит на валюту з боку населення, який не зменшується, зазначив експерт. Він додав, що НБУ ввів обмеження на продаж готівкової валюти в один день, аби утримати обсяг готівкового попиту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас