У "Київводоканал" подадуть гарячу воду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У "Київводоканал" подадуть гарячу воду

Енергетика
670
Постійна комісія Київради з питань житлово-комунального господарства і паливно-енергетичного комплексу вчора рекомендувала Київраді передати частину майна АК "Київенерго", необхідного для виробництва гарячої води, в користування ВАТ "Київводоканал". Проте в "Київенерго" впевнені, що у Київради немає підстав розривати чинний договір з компанією, за яким вона управляє цим майном.
Вчора члени постійної комісії Київради з питань житлово-комунального господарства і паливно-енергетичного комплексу доручили своєму голові Юрію Бондарю ("Громадський актив Києва") внести на розгляд найближчої сесії Київради 27 листопада проект рішення про передачу центральних теплових пунктів (ЦТП), на яких виробляється гаряча вода, і ділянок труб від ЦТП до будинків в розпорядження ВАТ "Київводоканал". Зараз ці об'єкти обслуговує АК "Київенерго".
Нагадаємо, передача ЦТП в розпорядження ВАТ "Київводоканал" була названа одним з виходів із спірної ситуації, що склалася між "Київенерго" і "Київводоканалом", рахунки якого заблоковані у зв'язку із заборгованістю перед "Київенерго".
Заперечення з приводу відповідного проекту рішення вчора виникли лише у колишнього директора ВАТ "Завод сантехнічних заготовок" депутата Семена Борисенка (БЮТ). Він запропонував передати ЦТП і теплові мережі недавно створеному КП "Київтеплоенерго", бо, на його думку, "Київводоканал" не зможе стати ефективнішим виробником гарячої води, ніж "Київенерго". Після того як ця пропозиція не отримала підтримки, Борисенко пообіцяв "попрацювати з фракціями", щоб вказаний проект рішення не був підтриманий на сесії.
В АК "Київенерго" нагадали, що навесні Київрада продовжила договір з компанією, згідно з яким ЦТП і вказані ділянки теплових мереж перебуватимуть в управлінні "Київенерго" до 2017 року. "Щоб розірвати цей договір, Київраді потрібні будуть серйозні підстави", - вважає прес-секретар АК "Київенерго" Ірина Світлична.
Втім, Юрій Бондар вважає, що такі підстави є. "Київенерго", згідно з угодою, мало стати виробником гарячої води - обслуговувати ділянки теплових мереж від ЦТП до будинків, забезпечити будинки лічильниками гарячої води, укласти договори з "Київводоканалом" на постачання холодної води для виробництва гарячої. Всього цього компанія не зробила", - пояснив Бондар.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас