Формування бюджету перетворилося на конкурс передвиборних обіцянок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Формування бюджету перетворилося на конкурс передвиборних обіцянок

Казна та Політика
217
Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко вважає, що більшість пропозицій, поданих фракціями в проект бюджету-2010, є змаганням передвиборних обіцянок кандидатів у президенти.
Про це повідомили УНІАН в прес-службі Томенка.
За словами віце-спікера, аналіз пропозицій, поданих народними депутатами до першого читання, свідчить, що бюджетні пропозиції перетворилися на змагання передвиборних обіцянок кандидатів у президенти. Він зазначив, що за даними Міністерства фінансів України, в Комітет з питань бюджету надійшло пропозицій народних депутатів на загальну суму збільшення витрат більш ніж на 260 млрд. грн., що майже дорівнює обсягу загального фонду зведеного бюджету проекту 2010 року (303, 4 млрд. грн.).
Томенко також повідомив, що в рейтингу передвиборного бюджетного популізму перші три місця зайняли фракція КПУ, яка запропонувала збільшити витрати майже на 230 млрд. грн.; фракція Партії регіонів - збільшення витрат більш ніж на 31 млрд. грн. при збільшенні доходів тільки на 236 млн. грн., і народні депутати групи "За Україну" фракції НУ-НС, які запропонували збільшення видатків більш ніж на 5 млрд. і зменшення доходів на 12,5 млрд. грн.
Віце-спікер відзначив, що "якщо і надалі буде такий підхід до формування бюджету, то важко уявити собі, що в країні до кінця року з'явиться основний фінансовий документ".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас