В умовах рецесії більше німців працюють "по-чорному" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В умовах рецесії більше німців працюють "по-чорному"

Казна та Політика
724
Економічний спад вплинув на збільшення нелегальної трудової діяльності в Німеччині. Орієнтовний оборот тіньової економіки зріс на 5-7 мільярдів євро в порівнянні з минулим роком.
Обсяги незаконної трудової діяльності збільшилися під час економічної кризи. За розрахунками лінцського професора Фрідріха Шнайдера, оборот тіньової економіки в Німеччині збільшився цього року на 5-7 мільярдів євро в порівнянні з 2008 роком.
Орієнтовно надходження в нелегальному секторі економіки перевищили 351 мільярд євро, склавши майже 15 відсотків загального обсягу економіки ФРН. Це найвищий показник за п'ять років.
Фрідріх Шнайдер пояснює збільшений рівень роботи "по-чорному" рецесією. "Через збільшення безробіття, неповної зайнятості, зменшення роботи в понаднормовий час доходи багатьох німців помітно скоротилися. Компенсують вони це, працюючи "по-чорному", пояснив професор економіки університету ім. Кеплера в Лінці в інтерв'ю агентству Reuters в суботу, 21 листопада.
Тіньова економіка, на думку визнаного експерта в питаннях нелегальної зайнятості Шнайдера, допомогла стабілізувати приватне споживання, оскільки три чверті зароблених таким чином грошей були відразу ж витрачені, підживлюючи тим самим легальну економіку.
Найбільший відсоток роботи "по-чорному" (38 відсотків загального нелегального обороту) спостерігається у сфері будівництва і побутового обслуговування. На другому місці (17 відсотків) - такі представники сфери послуг, як, наприклад, перукарі, няні та прибиральниці. До речі, за даними професора Шнайдера, "по-чорному" працюють 98 відсотків прибиральниць, відзначає газета Handelsblatt.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас