Швейцарія і Японія покинули список 10 найнадійніших емітентів держоблігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія і Японія покинули список 10 найнадійніших емітентів держоблігацій

Фондовий ринок
278
Швейцарія і Японія покинули список десяти найнадійніших емітентів держоблігацій, їх місце в рейтингу зайняли Австралія і Нова Зеландія, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на дослідження лондонської Credit Market Analysis.
Ризик дефолту Швейцарії як емітента цінних паперів за цей місяць зріс вже на 8 базисних пунктів. У минулому кварталі цей ризик знизився на 26 базисних пунктів. Ризик дефолту Японії зріс в листопаді також на 8 базисних пунктів, в третьому кварталі він збільшився на 12,5 базисного пункту. В той же час зростання цін на сировину підтримує відновлення економік Австралії і Нової Зеландії, що позитивно позначається на їх привабливості для інвесторів.
Австралія продовжить лідирувати в підвищення облікових ставок, бо зростання ВВП цієї країни обганятиме темпи розвитку багатьох інших країн учасниць Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), сказано в доповіді організації.
ВВП Нової Зеландії зріс в липні-вересні другий квартал підряд на тлі зростання довіри споживачів і підприємців до економіки.
Нині, окрім Австралії і Нової Зеландії, до списку входять Бельгія, Норвегія, Франція, Німеччина, Нідерланди, Фінляндія, США і Данія. Вірогідність дефолту цих країн серед 63 країн, що випускають кредитні свопи на свої боргові зобов'язання, є найменшою.
Найбільший ризик для інвесторів становлять держоблігації України, Аргентини, Венесуели, Латвії, Ісландії, Литви, Казахстану, Лівану і Росії. Ліван і Росія витіснили із списку найбільш ризикованих країн Румунію і Болгарію. Привабливість румунських і болгарських держоблігацій зросла внаслідок надання Міжнародним валютним фондом допомоги цим країнам.
Незважаючи на те, що кредитні дефолтні свопи Болгарії зросли на 49% за підсумками третього кварталу, це виявилося найменшим зростанням серед країн Східної Європи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас