Думки аналітиків про динаміку цін на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Думки аналітиків про динаміку цін на нафту

Енергетика
237
Аналітики не змогли прийти до єдиної думки щодо динаміки цін на нафту наступного тижня, повідомило агентство Bloomberg.
Слабкий долар може підтримати підвищувальну тенденцію, тоді як наявність великих запасів нафти може призвести до зниження цін.
Десять з 27, або 37%, аналітиків які брали участь в опитуванні, чекають зменшення вартості нафти. Ще десять аналітиків не чекають значних змін. Шість прогнозують, що ціни за підсумками наступного тижня зростуть.
"Я думаю, що розбіжність цін на нафту визначена досить чітко", - заявляє віце-президент з досліджень Чикаго PFGBest Філ Флінн. "Нафта не може залишатися на позначці вище $80 за барель, але в той же час не може і впасти нижче $77", - пояснює експерт.
В щотижневій доповіді міністерства енергетики США, опублікованій в середу, сказано, що хоча запаси нафти і нафтопродуктів скоротилися минулого тижня, їх рівень все ще залишається вище середнього за останні п'ять років. Середній обсяг споживання палива за минулий місяць склав 18,6 млн барелів на добу, що на 4,1% менше ніж за аналогічний період минулого року.
Зниження курсу долара до євро за цей тиждень, як очікується, складе 0,1%. Падіння може тривати також і наступного тижня. З початку року долар подешевшав щодо європейської валюти вже на 6,3%.
Минулої п'ятниці аналітики чекали зниження вартості нафти. Котирування грудневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) з понеділка по четвер піднялися на $1,11, або на 1,5%, - до $77,46 за барель. В п'ятницю ціна знаходилася поблизу позначки $77,5 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас