Баррозу подарував прем'єру Швеції особливий кубик Рубіка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баррозу подарував прем'єру Швеції особливий кубик Рубіка

153
Лідери Європейського Союзу задоволені результатами засідання Європейської Ради (саміту глав держав і урядів країн-членів ЄС), яке відбулося 19 листопада.
Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це вони заявили на прес-конференції за підсумками саміту.
“Це було зроблено на основі договору (Лісабонської угоди ЄС) і в результаті дискусій зі всіма моїми 26-ма колегами”, - заявив на прес-конференції прем'єр-міністр головуючої в ЄС Швеції Фредрік Райнфельдт, коментуючи рішення про призначення на дві ключові посади в Євросоюзі.
В свою чергу, Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу висловив подяку Райнфельдту і подарував йому сувенір - складений кубик Рубіка з портретами прем'єра Швеції та новообраних Президента Європейської Ради Хермана Ван Ромпоя і Верховного представника Євросоюзу з питань безпеки і зовнішньої політики Кетрін Ештон.
“Декілька днів тому на зустрічі, присвяченій інноваціям, я отримав цей кубик у подарунок від його автора. Це дуже складно - знайти консенсус 27 країнам ЄС, практично так само складно, як і правильно скласти кубик Рубіка. Вам це вдалося”, - сказав Баррозу, звертаючись до Райнфельдта.
Ештон відзначила, що нова посада стане викликом для неї, бо вперше в історії ЄС ця посада має такі повноваження і вперше її займає жінка. “Для мене це буде виклик. Але я готова до відповідальності”, - сказала новообраний Верховний представник ЄС.
Як повідомляв УНІАН, 19 листопада на неформальному засіданні Європейської Ради був обраний Президент Європейської Ради і Верховний представник ЄС з питань безпеки і зовнішньої політики. Введення цих посад передбачене Лісабонською угодою, яка набере чинності 1 грудня цього року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас