МВФ як і раніше чекає від України консенсусу з питання бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ як і раніше чекає від України консенсусу з питання бюджету

Казна та Політика
425
Ситуація довкола програми співпраці Міжнародного валютного фонду (МВФ) з Україною за останні два тижні залишилася незмінною: Фонд як і раніше чекає консенсусу української влади з питання реалістичного бюджету, повідомила директор департаменту зовнішніх відносин МВФ Керолайн Аткінсон.
"Нам необхідно мати повний консенсус з підтримки життєздатної бюджетної позиції, що дозволить уникнути інфляції або будь-якого збільшення безробіття", - сказала вона, відповідаючи на питання журналістів у Вашингтоні в четвер під час традиційного брифінгу, що проводиться раз на два тижні.
Аткінсон зазначила, що той факт, що Верховна Рада цього дня не змогла прийняти жодного результативного рішення після першого розгляду проекту держбюджету-2010, ніяк не змінює ситуацію.
Як повідомлялося, МВФ восени 2008 року прийняв рішення про надання Україні кредитів в рамках програми stand-by в розмірі близько $17 млрд. За минулий час Україна вже отримала три транші на загальну суму майже $11 млрд.
Надання четвертого траншу в розмірі $3,8 млрд було заплановано на листопад за підсумками третього перегляду програми. Місія Фонду завершила роботу в Києві в кінці жовтня, проте не зробила позитивної заяви. Згідно з її повідомленням від 25 жовтня, місія чекала підтримки погодженого пакету заходів економічної політики з боку президента, прем'єр-міністра, міністра фінансів і глави Нацбанку, а також вето на закон про підвищення соціальних стандартів. Проте президент Віктор Ющенко згодом вирішив підписати цей закон.
В результаті глава місії МВФ Джейла Пазарбазіолу на початку листопада повідомила, що подання урядом України проекту державного бюджету на 2010 в його нинішньому вигляді і підписання президентом закону про підвищення соціальних стандартів порушують зобов'язання Києва, узяті в рамках співпраці з МВФ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас