Путін: Ставки по іпотеці мають бути не більше 10-11% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Ставки по іпотеці мають бути не більше 10-11%

Кредит&Депозит
247
Прем’єр-міністр РФ Володимир Путін заявив сьогодні, що середня ставка по іпотечних кредитах у розмірі 14,5% - "це дуже багато для громадян країни". "Щоб іпотека стала доступною для широкого громадянства, потрібно прагнути до того, щоб іпотека була не більше 10-11%", - сказав глава російського уряду.
Путін відзначив, що програма іпотечного житлового кредитування в Росії принесла за останні роки помітні результати. "Починаючи з 2005 року, коли ми приступили до цієї роботи, і по сьогоднішній день обсяги іпотечного житлового кредитування зросли в рази: якщо в 2005 році обсяг складав 60 млрд рублів, то в 2008 році це було вже 630 млрд рублів", - сказав Володимир Путін. Проте, додав прем'єр, "криза внесла корективи і в цю роботу": починаючи з осені 2008 року, обсяг виданих іпотечних кредитів серйозно знизився, а умови отримання кредитів істотно погіршились. "По суті, для абсолютної більшості громадян країни іпотечні кредити стали непідйомними", - вказав Путін.
Прем’єр-міністр РФ виніс на обговорення Наглядової ради ВЕБ питання про використання пенсійних накопичень, що перебувають під управлінням держкорпорації, для фінансування житлового кредитування. Путін нагадав, що місяць тому уряд затвердив нову стратегію інвестування пенсійних накопичень, що перебувають під управлінням Внєшекономбанку. "До 20% цих коштів можуть бути вкладені в іпотечні облігації російських банків. Мова йде про суму приблизно в 100 млрд рублів. Відповідно, в цьому обсязі банки зможуть видавати нові житлові кредити і, звичайно, за привабливішими ставками і на тривалий термін", - вказав глава російського уряду.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас