У Британії продається монета, створена на пам'ять про повішення "Медоффа XIX століття" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Британії продається монета, створена на пам'ять про повішення "Медоффа XIX століття"

Валюта
846
Гнів громадськості на банкірів-шахраїв не є ознакою нашого часу, про що свідчить сувенірна монета, створена на згадку про повішення "Бернарда Медоффа XIX століття", пише Daily Telegraph.
Копія монети пенса часів англійського короля Георга III є нагадуванням про страту Генрі Фаунтлероя, який більше десяти років підробляв чеки в своєму банку Marsh, Sibbald & Co, перш ніж його зловили, а банк розвалився під тягарем величезного боргу.
На одному боці монети вигравіювані слова "грабіжник вдів і сиріт", котрі стосуються Фаунтлероя і свідчать про те, що ставлення суспільства до подібних злочинів за два століття практично не змінилось.
На іншому боці вигравіювано попередження "всім неплатоспроможним шахраям-банкірам, яких чекає доля Фаунтлероя".
Справа Фаунтлероя, який був останнім в історії британцем, повішеним за шахрайство, викликала в суспільстві такий резонанс, подивитись на його страту 30 листопада 1824 року біля стін в'язниці Ньюгейт в Лондоні зібралось 100 тисяч людей.
Фаунтлерой стверджував, що підробляв підписи сотень тисяч клієнтів виключно для того, щоб банк продовжував своє існування, проте розповіді про суми, які він витрачав на жінок, тижнями заповнювали сторінки газет.
Тімоті Мілетт, який продає монету на ярмарку антикваріату в Лондоні, сказав: "У той час це дійсно була сенсація. Можна сказати, що він був тодішнім Медоффом".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас