Ринки акцій Азії падають через плани допемісії японських компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринки акцій Азії падають через плани допемісії японських компаній

Фондовий ринок
92
Ринки акцій Азії падають в четвер, оскільки інвестори побоюються розмивання капіталу японських компаній у зв'язку з планами додаткової емісії акцій, повідомило агентство Bloomberg.
Вільний фондовий індекс Азійсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific знижується третю сесію поспіль, з відкриття торгів в середу показник втратив 0,9%, опустившись до 117,55 пунктів.
Значення японського Nikkei 225 зменшилося на 1,2%, гонконзького Hang Seng - на 0,5%.
Між тим фондовий індекс Сінгапуру Straits Times збільшився на 1% на новинах про позитивну динаміку сінгапурського ВВП в минулому кварталі. За даними міністерства торгівлі, ВВП підскочив в липні-вересні на 14,2% в порівнянні з попереднім кварталом в перерахунку на річні темпи. Зростання економіки продовжується вже 6 місяців. Влада Сингапуру прогнозує збільшення ВВП в 2010 році на 3-5% після зниження на 2,5% в 2009 році.
Котирування акцій провідного японського банку Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. впали на 3,1%, фінкомпанії Nomura Real Estate Residential Fund Inc. - на 7,8%. Обидві компанії в середу подали документи про допемісію акцій в регулюючі органи.
Mitsubishi UFJ має намір залучити в ході розміщення акцій рекордні 1 трлн єн ($11,2 млрд), Nomura Real Estate - 11,5 млрд ієн ($129 млн).
Ціна паперів сингапурського банку United Overseas піднялася на 2,5%, Oversea-Chinese Banking Corp. - на 1,7%.
Ринкова вартість судноплавної компанії Korea Line Corp. збільшилася на 1,1% завдяки підвищенню ставок фрахту сировинних товарів протягом 15 сесій поспіль.
Найбільший оператор мобільного зв'язку Малайзії Maxis Bhd. додав 8% капіталізацій в перший день торгів акціями після IPO.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас