Збитки AIG були серйозною загрозою для Goldman — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збитки AIG були серйозною загрозою для Goldman

Казна та Політика
418
Goldman Sachs Group Inc могла зазнати величезних збитків, якби федеральна влада США не втрутилася і не підтримали American International Group Inc, повідомляє Reuters.
У доповіді спеціального генерального інспектора урядової програми з порятунку фінансової системи ставляться під сумнів твердження Goldman про те, що компанія захищена від потенційних збитків AIG.
Восени минулого року, коли фінансова індустрія США була на межі колапсу, уряд країни доклав безпрецедентних зусиль для порятунку системи, і AIG опинилася в числі компаній, що отримали мільярди доларів у рамках програми TARP, запущеної міністерством фінансів.
Якби AIG збанкрутувала, Goldman було б важко ліквідувати свої торговельні позиції з AIG навіть зі знижкою, говориться в доповіді. Банкрутство чинило б тиск і на інших контрагентів, що "могло б утруднити для Goldman Sachs збір кредитних гарантій, придбаних нею на випадок дефолту AIG".
Нарешті, говориться в доповіді, дефолт AIG змусив би Goldman Sachs прийняти на себе ризик падіння вартості забезпечених боргових зобов'язань на суму мільярди доларів.
Прес-секретар Goldman назвав ризики, згадані в доповіді, спірним питанням.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас