Шлапак прогнозує дефіцит держбюджету-2009 на рівні 40 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шлапак прогнозує дефіцит держбюджету-2009 на рівні 40 млрд грн

Казна та Політика
328
Заступник голови Секретаріату президента України Олександр Шлапак прогнозує річний дефіцит загального фонду державного бюджету на рівні близько 40 млрд грн. Про це він заявив сьогодні в Запоріжжі, повідомляє Головне управління інформаційної політики Секретаріату президента. За його словами, за 10 місяців 2009 р. до загального фонду держбюджету мобілізовано доходів 120907,4 млн грн., що становить 65,7% річного плану.
На думку Шлапака, за два місяці, які залишилися до кінця року, отримати визначену законом суму нереально. Про це, за його словами, свідчать і середньомісячні показники надходжень, і той факт, що понад 11 млрд грн. податків зібрано заздалегідь. Таким чином можна прогнозувати річний дефіцит загального фонду бюджету близько 40 млрд грн.
Шлапак також пояснив позицію, якою керувався Президент України Віктор Ющенко при підписанні закону відносно підвищення соціальних стандартів. "Ключовим є те, що Конституція зобов'язала забезпечити розмір пенсій, інших видів соціальних виплат і допомоги на рівні, не нижчому від прожиткового мінімуму", - зазначив Шлапак.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас