Чорнобиль названо найекзотичнішим місцем для туризму в світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чорнобиль названо найекзотичнішим місцем для туризму в світі

425
Чорнобильську АЕС названо "найекзотичнішим" місцем для туризму на Землі. Таке визначення колись небезпечній зоні дав журнал Forbes, який опублікував список суперекстравагантних туристичних місць, де можна і відпочити, і побачити те, чого більше немає ніде в світі, повідомляє видання "Сегодня".
"Через 23 роки після ядерної катастрофи на ЧАЕС декілька фірм пропонують сюди тури, - пише Forbes. - Відвідувачі їдуть, щоб побачити реактор, на якому стався вибух, "мертве місто" Прип’ять і рудий ліс, де сосни мають колір апельсина через радіацію". Власне, це вся характеристика 30 кілометрів зони, куди українці возять іноземців за 70-170 доларів.
Незважаючи на таку рекламу, у наших турфірм клієнтів більше не стало. Як розповів нам представник pripyat.com, який возить туристів у зону відчуження, через кризу і ситуацію зі "свинячим грипом" в Україні кількість клієнтів зменшилася. А раніше вони кілька разів на місяць возили до ЧАЕС в основному росіян і поляків. Іноземців найбільше вражають тут покинуті села.
Для тих, кому подобається не такий екстремальний відпочинок, Forbes пропонує поїздку на Галапагоські острови або в найхолодніше місце на Землі - в Антарктиду. За словами глави агентства Gap Adventures Брюса Тіпа, зараз ці два напрями стають все більше затребуваними.
Серед оригінальних турнапрямків: столиця Північної Кореї (але туди пускають одиниці), дерева "Кров дракона" з єменського острова Сокотра, монастир Такстанг в останньому королівстві в Азії - Бутані, а також Тува (Росія), де досі живуть майстри горлового співу.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас