Ринок акцій чекає американської статистики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок акцій чекає американської статистики

Фондовий ринок
132
Першу торговельну сесію нового робочого тижня українські фондові індекси почали зростанням
Індекс українських акцій закрився на рівні 1592,62 індексного пункту (2,65%), індекс ПФТС зберіг п'ятничний рівень, закрившись символічним зростанням - на 0,26%, до 638,53 пункти.
"Українські фондові майданчики відкрилися підвищенням котирувань з широкого спектру ліквідних акцій на тлі позитивного зовнішнього фону - закриття в плюс американського ринку в п'ятницю, виходу позитивних макроекономічних даних в Японії і відкриття російських майданчиків стрибком вгору на тлі зростання сировинних котирувань і нафтових ф'ючерсів", - розповів В'ячеслав Орлюк, інвестиційний консультант ІК Dragon Capital.
За його словами, торги проходили з мінімальною активністю за відсутності важливих внутрішніх новин і нейтрального зовнішнього фону і рухалися в руслі основних європейських індексів і американських ф'ючерсів в очікуванні виходу важливої статистики із США. До закриття об'єм торгів значно виріс за рахунок збільшення попиту на акції найбільш ліквідних компаній банківського сектора, металургійної еліти і "Укрнафти".
"В лідерах зростання на Українській біржі були папери "Азовсталі" (4,41%) і Єнакіївського металургійного заводу (4,01 %). Ці ж папери - і в лідерах за обсягом торгів: обіг з акцій "Азовсталі" склав 3,469 млн. грн., Єнакіївського метзаводу - 3,083 млн. грн., а безумовний лідер з ліквідності - акції "Укрнафта", якими наторгували на 7,106 млн. грн..",- уточнив експерт.
Аутсайдерами торгів в понеділок стали акції коксохімічних підприємств, а новина про намір "Галнефтегаза" провести IPO призвела до зростання паперів компанії на 25% на Українській біржі.
На думку аналітиків, відкриття американських майданчиків зростанням котирувань на тлі статистики, що вийшла в США, з роздрібних продажів за жовтень, яка перевершила очікування аналітиків, вказує на продовження зростання українського ринку у вівторок.
Однак ринок залишається досить волатильним, торговельний тиждень пройде під знаком невисокої активності інвесторів і мінімальної зміни котирувань. Основним орієнтиром для ринку будуть американські і європейські майданчики, а також макростатистика, що виходить на тижні, вартість американської валюти і ціни на сировину.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас