Бернанке бачить ризики для економіки, прогнозує повільне її зростання у 2010 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке бачить ризики для економіки, прогнозує повільне її зростання у 2010 р.

Казна та Політика
342
Проблеми, пов'язані зі зниженням доступності кредитів і слабкістю ринку праці, можуть обмежити темпи пожвавлення економіки США, формуючи умови для збереження низьких відсоткових ставок, сказав в понеділок глава Федеральної резервної системи (ФРС) Бен Бернанке.
"Зберігаються значні економічні виклики, - цитує виступ Б.Бернанке в економічному клубі в Нью-Йорку агентство Bloomberg. - Приплив кредитів залишається обмеженим, економічна активність - слабкою, безробіття - дуже високим. Можливі нові проблеми в майбутньому".
Водночас виступ Бернанке можна назвати стримано оптимістичним.
Глава ФРС чекає продовження наступного року повільного економічного зростання в США. Попит, за його словами, демонструє ознаки зміцнення, невелике зростання може статися в 2010 р. на ринку житла.
"Я вважаю, що недавній підйом викликаний не лише тимчасовими чинниками і що це зростання, швидше за все, продовжиться і наступного року", - зазначив Бернанке.
Він вказав, що нинішнє зростання економіки відображає фундаментальні зміни в поведінці споживачів, будівництві житла, умовах кредитування, на експортних ринках.
Двома найважливішими чинниками, які можуть сповільнити зростання наступного року, є обмежене банківське кредитування і слабкий ринок праці.
Бернанке сказав, що ринок праці є "зоною заклопотаності" ФРС. "Робочі місця будуть обмежені протягом якогось часу, що примушуватиме домогосподарства бути обережними з витратами", - сказав він.
ФРС, додав він, стежить за зміною вартості долара і допоможе "забезпечити те, аби він був сильним".
Бернанке ніяк не позначив готовність ЦБ до підвищення відсоткових ставок в найближчій перспективі, повторивши формулювання останньої заяви Комітету з відкритих ринків про готовність ФРС зберігати вартість кредитів на нинішньому рівні протягом тривалого періоду часу.
"Звичайно, значні зміни в економічній ситуації або економічних прогнозах можуть змінити і перспективи нашої політики", - сказав Бернанке.
"Інфляція, можна передбачити, залишиться низькою протягом якогось часу", - заявив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас