Експерт: Вкладники орієнтуються не на прибутковість депозитів, а на надійність розміщення коштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Вкладники орієнтуються не на прибутковість депозитів, а на надійність розміщення коштів

Кредит&Депозит
782
Вкладники банків зараз орієнтуються не на прибутковість депозитів, а на надійність розміщення своїх коштів. Таку думку висловила заступник голови правління "Брокбізнесбанку" Наталія Синявська.
"Депозитні портфелі фізичних осіб приростають по всій системі, що свідчить про підвищення рівня довіри вкладників, при цьому не спостерігається прямої залежності розміру приросту портфеля від розміру процентних ставок, які встановлює банк", - підкреслила експерт.
За словами Н.Синявської, стабільна ситуація на ринку депозитів зберігається, тому що досягнуто певного балансу між його суб'єктами. Банки пропонують клієнтам умови, які якнайкраще відповідають потребам вкладників (привабливі умови короткострокових вкладів, а також вкладів з можливістю зняття депозиту), відзначила вона.
За прогнозами Н.Синявської, надалі на ринку депозитів очікується поступове зниження прибутковості вкладів, особливо в іноземній валюті, хоча реальна динаміка процентних ставок залежатиме від низки економічних і політичних факторів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас