Данілишин: Починаючи з І кварталу 2010 р. можна очікувати на стабілізацію ситуації з нарощування обсягів виробництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данілишин: Починаючи з І кварталу 2010 р. можна очікувати на стабілізацію ситуації з нарощування обсягів виробництва

Казна та Політика
144
Підсумки жовтня ц.р. продемонстрували, що найбільш складний період розвитку промислового комплексу пройдено та у подальшому можна очікувати на стабілізацію ситуації з нарощування обсягів виробництва, починаючи з І кварталу 2010 р. Про це заявив міністр економіки України Богдан Данілишин, повідомляє прес-служба відомства.
Він нагадав, що у жовтні до вересня в Україні спостерігалося зростання обсягів промислового виробництва на 5% (у вересні до серпня - 1,9%), а за підсумком січня-жовтня скорочення обсягів виробництва уповільнилось до 26,4% проти 28,4% у січні-вересні.
Він відзначив, зокрема, що у жовтні до вересня позитивні результати розвитку продемонстрували як галузі, орієнтовані на внутрішній ринок: харчова промисловість (15,7%), легка (1,1%), оброблення деревини та виробництво виробів з деревини, крім меблів (3,1%), так і основні експортоорієнтовані галузі - металургійне виробництво та виробництво готових металевих виробів (7,3%), хімічна та нафтохімічна промисловість (3,5%).
Б.Данилишин наголосив на позитивних зрушеннях у металургійному виробництві. Після падіння виробництва у вересні на 7,1%, що було пов'язано, головним чином із ситуацією, що склалася із дією форс-мажорних обставин через дефіцит металургійної сировини - коксу та коксівного вугілля, галузь у жовтні суттєво наростила обсяги виробництва не тільки до вересня, а й до жовтня 2008 р. - зростання на 16,2%, що є набагато вищим за середні показники 2000-2008 рр. Він зазначив, що зростання у жовтні до жовтня 2008 р. є рекордним показником для даного виду діяльності, починаючи із 2004 р.
Міністр підкреслив також, що позитивні зрушення зафіксовані на світовому ринку, завдяки чому очікується продовження тенденції відновлення вітчизняного промислового виробництва не лише у внутрішньоорієнтованих секторах економіки України, а і у зовнішньоорієнтованих.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас