Азійські акції дорожчають у понеділок на роздрібних продажах в Китаї та обіцянках АТЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азійські акції дорожчають у понеділок на роздрібних продажах в Китаї та обіцянках АТЕС

Фондовий ринок
116
Фондові ринки Азійсько-Тихоокеанського регіону (АТР) відкрилися зростанням в понеділок завдяки позитивним даним про роздрібні продажі в Китаї і рішення держав Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС) зберегти заходи стимулювання, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений індекс АТР MSCI Asia Pacific збільшився на 0,6%, піднявшись до 118,93 пунктіи - максимуму трьох тижнів. Гонконзький Hang Seng виріс на 1,5%, китайський Shanghai Composite - на 2,2%.
Лідери країн АТЕС вважають, що відновлення світової економіки ще нестабільне, і мають намір зберігати заходи із підтримки економіки аж до настання "довготривалого" періоду зростання.
Роздрібні продажі в Китаї зросли в жовтні на 16,2% в річному вираженні на тлі скорочення податків і субсидій на покупку низки товарів - від автомобілів до побутової електроніки.
За словами міністра торгівлі Китаю Яо Цзяня, споживчі витрати стануть "важливим чинником зростання" економіки країни в найближчому майбутньому.
Зростання японської економіки в липні-вересні виявилось істотно вищим за прогнози учасників ринку - ВВП збільшився на 1,2% в порівнянні з попереднім кварталом, і на 4,8% в річному обчисленні. Аналітики, опитані агентством Bloomberg, чекали збільшення ВВП лише на 0,7% до попереднього кварталу і на 2,9% за рік.
"Макроекономічні показники покращуються. Учасники ринку зазвичай недооцінюють ефективність стимулювання, але стимулюючі заходи завжди ефективні", - заявив аналітик Toyota Asset Management Co. Масару Хамасакі.
Котирування акцій найбільшої гірничодобувної групи світу ВНР Billiton Ltd. і австралійського виробника золота Lihir Gold Ltd. піднялися більш ніж на 2% на тлі зростання цін на золото до рекордного рівня.
Ціна золото з негайним постачанням на азіатському ринку спот в понеділок зростає і, піднявшись в ході торгів на 0,9%, досягла нової рекордної позначки в $1128,78 за унцію на тлі зниження курсу долара, що продовжується.
Ціна паперів китайського виробника побутових кондиціонерів Gree Electric Appliances Inc. збільшилася на 3,6% після заяви міністра торгівлі Китаю.
Ринкова вартість тайванської Chi Mei Optoelectronics Corp. підскочила на 6,9%, оскільки компанія домовилася про злиття з Innolux Display Corp. з метою створення найбільшого виробника РК екранів на Тайвані.
Акції Cnooc Ltd., найбільшої китайської компанії з видобутку нафти на шельфі, подорожчали на 1,9%, PetroChina Co. - 1,1%. Нафта подорожчала на торгах в Нью-Йорку на 1% - до $77,12 за барель після падіння її вартості на 3,7% за 2 попередніх сесії.
Папери найбільшого японського банку Mitsubishi UFJ і Hitachi, четвертої за розмірами прибутку компанії в списку Nikkei 225, подешевшали відповідно на 5,9% і 9,5%, оскільки інвестори побоюються розмивання їх капіталу.
Hitachi має намір залучити біля 418 млрд єн ($4,66 млрд) в ході розміщення акцій і конвертованих бондів.
Опитані Bloomberg аналітики прогнозують, що Mitsubishi UFJ на цьому тижні проведе найбільшу в Японії допемісию з метою підготовки до посилювання регулювання в банківській сфері.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас