Порошенко: Україна повинна зрозуміти, що просто так їй грошей ніхто не дасть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: Україна повинна зрозуміти, що просто так їй грошей ніхто не дасть

Казна та Політика
785
Міністр закордонних справ України Петро Порошенко вважає, що надання кредиту Міжнародним валютним фондом дає нашій державі час перебудувати державу і не допустити соціальної кризи.
"Ми повинні розуміти, що цей передих у вигляді кредитів дає нам час перебудувати громадську організацію, економічну організацію в державі", - сказав він.
"У нас криза економічна, тому що у людей, які виробляють продукцію, проблема з її реалізацією як усередині країни, так і за кордоном, і внаслідок цього може початись криза соціальна. Поки що соціальної кризи немає, у нас немає заборгованості з пенсій, із зарплат, а країна на ці пенсії і зарплати не заробляє, і тому позичає для того, щоб їх виплачувати", - сказав П.Порошенко.
За його словами, останні 4-5 років Україна мала унікальний інвестиційний потенціал. "До нас заходили мільярди незароблених нами грошей, незароблених нашою державою, це були іноземні кредити. Сьогодні я маю можливість спілкуватися з керівниками багатьох держав, вони стверджують - ви повинні розуміти, що у нас криза в самих, у нас падіння заробітної плати, у нас дефіцити бюджетів, у нас самих не вистачає зовнішньої валюти для покриття емісії, у нас падають золотовалютні резерви", - сказав міністр.
Він зазначив, що Україні кошти просто так роздавати ніхто не буде. "Просто так роздавати гроші і надавати допомогу ніхто не буде - ні МВФ, ні Європейський Союз, ні США, ні Росія. На сьогоднішній день, перед тим, як нам йти і говорити, що давайте співпрацювати, нам потрібно продемонструвати, що ми монолітний кулак, який здатний сьогодні змінити ситуацію в Україні на краще", - додав П.Порошенко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас