Меркель закликала німців усвідомити серйозність кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель закликала німців усвідомити серйозність кризи

Казна та Політика
451
Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала німців глибше усвідомити масштаби нинішньої економічної кризи. Це необхідно, аби краще розуміти причини зростання державної заборгованості, заявила вона в інтерв'ю газеті Frankfurter Allgemeine.
Німеччина повинна, нарешті, усвідомити весь масштаб цієї небаченої в історії кризи, підкреслила канцлер. "Знання ситуації забезпечить розуміння того, чому нинішній уряд змушений діяти інакше, ніж попередній у 2005 році".
Ангела Меркель зазначила, що вона повністю усвідомлює те, що населення стурбоване збільшенням обсягу нової заборгованості. Вона, проте, підкреслила, що кризі необхідно протистояти рішучими заходами. "Після драматичного обвалу економіки на п'ять відсотків цього року, ми повинні скоріше знов вийти на стабільну дорогу зростання, яке підсилить віру громадян в майбутнє", - сказала вона.
Ангела Меркель запевнила, що її уряд сповнений рішучості знов зменшити обсяг заборгованості за період терміну скликання нинішнього складу Бундестагу. "Наша мета полягає в тому, аби ще до 2013 року знов повернути Німеччину на шлях стабільного економічного зростання. Проте гарантувати цього ми не можемо, оскільки це сильно залежить від економічної ситуації у всьому світі", - цитує слова Меркель в інтерв'ю Frankfurter Allgemeine агентство dpa.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас