Експерти не виключають подальшого зниження рейтингу України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти не виключають подальшого зниження рейтингу України

Казна та Політика
240
У випадку продовження політичної нестабільності в країні і стрімкого зростання державного і субдержавного боргу не можна виключати подальшого зниження рейтингу України.
Про це говориться в переданому УНІАН аналітичному звіті інвестиційної групи "Сократ".
на думку експертів "Сократа", ця новина є негативною як для українського уряду, так і для всіх українських компаній. "Це рішення матиме негативний вплив на загальний інвестиційний клімат в країні і також підвищить вартість позикових коштів для українських компаній", - наголошується в звіті.
В "Сократі" також нагадали, що основними чинниками, що вплинули на агентство Fitch при ухваленні рішення, стали прийняття закону про підвищення соціальних стандартів, який призведе до збільшення дефіциту бюджету наступного року, невизначеність відносно подальшої співпраці між Україною і МВФ і політична нестабільністю в країні.
Як повідомляв УНІАН, 12 листопада міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента ("РДЕ") України в іноземній і національній валюті з рівня "B" до "B-". Прогноз з рейтингу - "негативний". Агентство також знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента дев'яти українських банків, у тому числі їх довгострокові РДЕ в іноземній валюті з рівня "В" до "В-", прогноз - "негативний". Сьогодні, 13 листопада, Fitch знизило довгостроковий рейтинг України за національною шкалою з рівня "AA(ukr)" до "AA-(ukr)". Прогноз з рейтингу - "стабільний".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас