АУБ вважає неефективним рішення НБУ про пом'якшення вимог до формування резервів під кредити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ вважає неефективним рішення НБУ про пом'якшення вимог до формування резервів під кредити

Валюта
414
Асоціація українських банків вважає неефективним рішення Національного банку про пом'якшення вимог до формування резервів під кредити.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби АУБ.
"Зменшення резервів під кредити не підвищує ліквідність банків і не вивільняє живі ресурси для кредитування", - сказано в повідомленні.
На думку асоціації, це лише зменшує навантаження на адекватність капіталу і відстрочує визнання збитків і необхідність нарощування капіталу.
АУБ також відзначає, що в даних вимогах нечіткою є і процедура дії гарантій під безнадійні кредити, зокрема в частині необхідності повернення коштів за використаною гарантією банку-гаранта.
Згідно з повідомленням, на практиці цей механізм може призвести лише до відстрочки необхідності формування резервів і пов'язаних з цим збитків.
Правління НБУ прийняло відповідну постанову №650 "Про стимулювання кредитування економіки України" 3 листопада, завдяки пом'якшенню вимог до формування резервів під кредити планується досягти відновлення кредитування.
Як повідомляло агентство, станом на 1 вересня в Україні було зареєстровано 198 банків, 12 з яких перебували в стані ліквідації (на 1 січня, відповідно, 198 і 13 банків).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас