Гайтнер: Світовий дисбаланс вжитку і заощадження зменшується — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гайтнер: Світовий дисбаланс вжитку і заощадження зменшується

Кредит&Депозит
469
В світовій економіці можна спостерігати "перші ознаки" подолання дисбалансу між вжитком і заощадженням, який сприяв виникненню фінансової кризи, заявив міністр фінансів США Тімоті Гайтнер, інформує Bloomberg.
Міністри фінансів організації Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС) знов закликали світових лідерів зменшити залежність від заощаджень в Азії і вжитку в США, схеми, яка, на думку аналітиків, стримувала зростання вартості кредитів в США і сприяла появі "бульбашок" на ринку кредитування.
Азійський регіон "є локомотивом для світової економіки" на її шляху до виходу з кризи, завив міністр фінансів США в четвер у Сингапурі після закінчення зустрічі з колегами по організації АТЕС. Обсяги американського експорту також зростають швидшими темпами, зазначив він.
В спільній заяві за підсумками зустрічі міністри також знов закликали не згортати заходів економічної підтримки доти, доки "відновлення попиту з боку приватного сектора не стане стійким".
Не дивлячись на те, що згортання заходів підтримки економіки доки передчасне, адміністрація Барака Обами має намір знижувати рекордний дефіцит бюджету, залежність від іноземного капіталу і безпрецедентні заходи спрямовані на подолання кризи, заявив Гайтнер.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас