Український ринок акцій в четвер зкоригувався вниз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій в четвер зкоригувався вниз

Фондовий ринок
83
Український ринок акцій, після стрімкого зростання на початку тижня, в четвер накрила хвиля корекції: індекс "Української біржі" впав на 1,11% - до 1583,61 пунктів, індекс біржі "ПФТС" - на 1,02%, до 641,17 пункти.
Керівник відділу торгівлі цінними паперами ІК "Трійка Діалог Україна" Володимир Грищенко, коментуючи агентству "Інтерфакс-Україна" підсумки торгів, зазначив, що українські біржові майданчики відкрилися різким падінням до 2%, причому акції деяких компаній металургійного і банківського секторів впали до 4%. Проте потім протягом торговельної сесії ринок частково відіграв падіння.
За словами Грищенка, цього дня на українських фондових майданчиках спостерігалась невелика волатильність при середніх торговельних обсягах. Статистичні дані, що надійшли із США не мали істотного впливу на котирування.
Трейдер інвестиційної компанії Phoenix Capital Вадим Хоменко вважає, що однією з причин корекції українських ринків в четвер може служити психологічний бар'єр - позначка в 1600 пунктів (на "Українській біржі"). На його думку, для подолання цього рівня необхідні істотні позитивні новини, як в Україні, так і на глобальних ринках.
Однак в четвер внутрішні новини були негативними. Так, рейтингове агентство Fitch знизило довгострокові рейтинги України, а "Укрзалізниця" прострочила платежі з кредитів.
Експерти вважають, що подальша динаміка ринку як і раніше залежатиме від інформації зі світових фондових і товарних ринків.
На думку Хоменка, найімовірніше, п'ятничні торги проходить в "червоній зоні", оскільки покупці повернуться на ринки лише в разі істотних позитивних новин.
На "Українській біржі" в четвер пониженням закрилися всі акції "першого ешелону", при цьому лідерами падіння стали акції Алчевського меткомбінату - на 3,38%, "Азовсталі" - на 2,33% і "Укрсоцбанку" - на 2,2%. Крім того, впали акції "Хмельницькобленерго" (-11,48%), ММК ім. Ілліча (-4,04%), Маріупольського заводу важкого машинобудування (-3,76%). Позитивну динаміку показали акції Харцизького трубного заводу (+6,34%), Мостобуду (+2,22%). Продовжили дорожчати акції вагонобудівників: Стаханівського вагонобудівного - на 1,07% і Крюківського вагонзаводу - на 1,64%.
На "Українській біржі" обсяг торгів склав 32,2 млн грн., укладено 1,556 тис. операцій.
На "ПФТС" цього дня найактивніше торгувалися акції Єнакіївського метзаводу (-1,6%), "Укрнафти" (-1,14%) і "Центренерго" (-1,19%).
На "ПФТС" укладено операції з акціями на суму 11,047 млн грн..
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас