Медведєв: Росія повинна повернути собі статус великої держави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв: Росія повинна повернути собі статус великої держави

Казна та Політика
385
Президент РФ Медведєв в посланні Федеральним Зборам визнав, що Росія постраждала від кризи більше інших країн, і закликав почати її модернізацію. Він переконаний, що Росія повинна знов отримати статус великої держави.
Росія повинна знов носити статус великої держави, для чого необхідно здолати хронічну відсталість країни і всебічно модернізувати її. Таку мету поставив президент РФ Дмитро Медведєв в зверненні до Федеральних зборів, з яким він виступив у Кремлі.
Агентство dpa особливо наголошує на словах глави російської держави про те, що престиж Росії і національний добробут "не можуть до безкінечності визначатися досягненнями минулого", а в основі модернізації Росії повинні лежати цінності демократії.
В свою чергу агентство Reuters цитує з виступу Медведєва пасажі про необхідність подолання залежності Росії від експорту сировини і про "ганебно низьку конкурентоспроможність" російської продукції. Ця залежність від експорту сировини до цих пір перешкоджала успішному економічному розвитку країни, зазначає агентство.
Економічний спад, викликаний світовою економічною кризою, виявився глибшим, ніж в більшості країн, заявив російський президент. "Необхідність змін стала особливо очевидною в останні місяці. Глобальна фінансова криза ударила по всіх, але в Росії економічний спад виявився глибшим, ніж в більшості країн", - сказав Медведєв. У зв'язку з цим він закликав продовжити реалізацію антикризового плану і бути готовими до вживання додаткових заходів.
"Ми зобов'язані взяти уроки з минулого періоду. Адже доки зростали ціни на нафту, у багатьох були ілюзії, ніби структурні реформи ще можуть почекати, - наводить слова Медведєва агентство "Інтерфакс". - Більше зволікати з цим не можна. Ми повинні почати модернізацію".
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас