УМВБ запропонував ПФТС об'єднатись — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УМВБ запропонував ПФТС об'єднатись

Фондовий ринок
266
Українська міжбанківська валютна біржа (УМВБ) планує завершити в 2010 році формування структури, яка об'єднає валютну, товарну і фондову біржі, а також розрахунково-кліринговий центр і службу технологічної підтримки. УМВБ розглядає варіант придбання невеликого немережевого банку для побудови на його базі розрахунково-клірингового центру.
Про це повідомив голова правління УМВБ Петро Переверзєв, інформує кореспондент РБК-Україна.
"Ми запропонували ПФТС об'єднатися і увійти до складу нашої структури як фондовій біржі, вони доки думають. А банк для створення розрахунково-клірингового центру ми думаємо купити, добре, зараз це цілком можливо", - сказав він.
На думку Переверзєва, такий крок дозволить зміцнити позиції ПФТС, що похитнулись, і протистояти спробам здобуття контролю над українським фондовим ринком з боку Росії.
Нагадаємо, що російська ММВБ веде переговори про покупку контрольного пакету ПФТС, а інша найбільша російська біржа - РТС - контролює "Українську біржу". В разі об'єднання РТС і ММВБ на рівні держави український фондовий ринок фактично виявиться під повним контролем Росії.
Щоб уникнути такого розвитку подій Переверзєв і пропонує для ПФТС альянс з УМВБ, яка знаходиться в завершальній стадії переговорів про співпрацю з NASDAQ. "Зарубіжні біржі ніколи не претендували на контрольний пакет акцій. Вони готові купувати невеликі пакети і вкладати гроші в розвиток", - вважає він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас