Огляд ринків: Золото - жодного дня без рекорду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Огляд ринків: Золото - жодного дня без рекорду

Фондовий ринок
179
В середу український фондовий ринок продовжив зростання на позитивному фоні глобальних ринків. Індекс ПФТС піднявся на 1,13%, а індекс Української Біржі додав 0,34%, закрившись трохи вище рівня 1600 пунктів.
Обсяг торгів на Українській Біржі зменшився з 60 млн. грн. у вівторок до 25,4 млн. грн., тоді як обсяг торгів на ПФТС збільшився на 18%, склавши 13,2 млн. грн.
Акції компаній машинобудування були серед лідерів зростання цін на УБ: Суднобудівний завод "Затока" зріс на 9,3%, ЛуАЗ додав 5%, АвтоКрАЗ - 4,7%. З прогнозом на сьогодні наш експерт Віктор Петрусь.
Американський ринок зміг підрости за підсумками вчорашньої сесії на даних про зростання промвирбництва в Китаї на 16% в жовтні й хорошій звітності американських домобудівних компаній. Долар закріпився на найнижчому за останні два тижні рівні по відношенню до Євро на фоні того, що представники ФРС дали зрозуміти, що зберігатимуть низькі облікові ставки так довго, як цього вимагатиме поточний стан економіки.
А більшість експертів сходяться на думці, що відновлення економіки США не буде швидким. Падіння курсу долара стимулювало зростання ціни золота до нового історичного рекорду - 1114,6 доларів за унцію, а сьогодні зранку встановлений новий рекорд - 1121 долар.
За матеріалами:
Astrum
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас