Ющенко: РНБО наступного тижня розгляне стан фінансування ЗСУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: РНБО наступного тижня розгляне стан фінансування ЗСУ

Казна та Політика
223
Рада національної безпеки та оборони України наступного тижня розгляне стан фінансування Збройних сил України. Про це Президент України Віктор Ющенко заявив під час зустрічі з першим заступником міністра оборони України Валерієм Іващенком, повідомляє головна служба інформаційної політики Секретаріату глави держави.
В.Ющенко відзначив, що рівень фінансування армії цього року є безпрецедентно низьким і спричиняє ЗСУ до незворотних кризових процесів. За його словами, з 12,8 млрд грн., передбачених в державному бюджеті на фінансування Збройних сил в 2009 р., за 10 місяців було виділено лише 7,3 млрд грн. Це складає 0,78% від ВВП, що є найнижчим показником для європейських країн. За словами Президента, на кризовий стан ЗСУ указує і те, що за 9 місяців ц.р. лави Збройних сил покинули 2 тис. контрактників і 300 офіцерів.
"Змушений питання фінансування української армії порушити на РНБО наступного тижня", - повідомив Президент.
"Я публічно звертаюся до прем'єр-міністра: забезпечити максимально те фінансування, яке передбачене в бюджеті для українського війська. Якщо це не буде зроблено, ми станемо свідками незворотних процесів", - відзначив В.Ющенко. За його прогнозом, збереження існуючого режиму фінансування ЗСУ підсилюватиме кризу в армії.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас