Тігіпко: Рішення Кабміну про виділення "Ощадбанком" кредиту ДП "Енергоринок" викликає підозри в корупції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Рішення Кабміну про виділення "Ощадбанком" кредиту ДП "Енергоринок" викликає підозри в корупції

Енергетика
655
Кандидат в президенти Сергій Тігіпко заявляє, що рішення Кабінету Міністрів України про виділення "Ощадбанком" кредиту державному підприємству "Енергоринок" викликає підозри в корупції. Як повідомили в прес-службі С.Тігіпка, про це він сказав, коментуючи рішення Кабміну про виділення "Ощадбанком" кредиту на 625 млн. грн. держпідприємству "Енергоринок" для подальшого забезпечення розрахунків генеруючих компаній НАК "Енергетична компанія України" за поставлене вугілля.
За словами С.Тігіпка, "коли держбанку наказують дати кредит одній державній компанії, щоб та розрахувалася ним з іншою держкомпанією, з'являються закономірні підозри в корупції".
В результаті, переконаний кандидат в президенти, зростають борги енергетиків, "платежі проганяються від однієї держструктури в іншу, а куди потім йдуть гроші - незрозуміло". Очевидно лише те, підкреслив С.Тігіпко, що до шахтарів доходить далеко не все. "Причина - непрозорість розрахунків за спожиту електроенергію, що дуже нагадує ситуацію з "Нафтогазом", - відзначив він.
Як і у випадку з газовими розрахунками, борги перед енергетиками виникають у зв'язку з недофінансуванням місцевих бюджетів, констатував С.Тігіпко, підкресливши, що "діагноз зрозумілий, заходи потрібні ті самі: реформа енергоринку, прозора система розрахунків, аудит держкомпаній".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас