Міністр економіки ФРН знову виступає проти держдопомоги General Motors — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр економіки ФРН знову виступає проти держдопомоги General Motors

256
Вперше після скасування продажу концерну Opel консорціуму на чолі з компанією Magna, керівництво американського гіганта General Motors зустрілося з представниками уряду ФРН. Незважаючи на те, що спочатку переговори з міністром економіки Райнером Брюдерле не були передбачені, він зустрівся з віце-президентом GM Джоном Смітом і з новим главою Opel і Vauxhall в Європі Ніком Рейлі.
GM сподівається отримати фінансову допомогу від урядів федеральних земель, в яких розташовані заводи Opel, щоб санувати своє дочірнє підприємство в Німеччині. Для цього необхідно 3,3 млрд євро. Міністр Брюдерле знову висловився проти надання державної допомоги компанії General Motors, яка, за його словами, несе повну відповідальність за своє дочірнє підприємство.
Американський концерн сподівається залагодити конфлікт, що виник після несподіваної відмови від продажу Opel, і подолати розбіжності з німецьким урядом і працівниками концерну. Напередодні увечері глава General Motors Фріц Хендерсон публічно вибачився в телевізійному інтерв'ю за зрив оборудки з продажу Opel і за серйозні помилки в інформаційній політиці.
Федеральний уряд чекає від General Motors такого плану санації, який викличе довіру. Єврокомісар з питань конкуренції Нелі Крус заявила 11 листопада в Брюсселі, що GM планує надати свою концепцію вже в найближчому майбутньому, повідомляє "Німецька хвиля" з посиланням на агентство dpa.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас