В Одесі співробітницю банку звинуватили у привласненні 106 тис. доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Одесі співробітницю банку звинуватили у привласненні 106 тис. доларів

Кримінал
384
Прокуратура Одеської області порушила кримінальну справу відносно начальника відділення одного з комерційних банків. Її підозрюють в розкраданні 850 тис. гривень (близько 106 тис. доларів). Про це повідомила прес-служба обласної прокуратури, передає інформаційне видання "Ехо".
Справу порушено за фактом скоєння злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України ("заволодіння шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, повторно, грошовими коштами комерційного банку у особливо великих розмірах"). Крім того, правоохоронці порушили кримінальну справу відносно цивільного чоловіка жінки. "Також їм інкримінується звинувачення за ст. 209 Кримінального кодексу ("легалізація (відмивання) доходів, отриманих злочинним шляхом")", - зазначається в повідомленні.
Розслідування показало, що начальник відділення банку, збираючись викрасти кошти кредитної організації, використовуючи службове становище, вступила в злочинну змову з чоловіком, що знаходився з нею в цивільному шлюбі. "Разом вони розподілили між собою ролі при скоєнні задуманого злочину. Начальник відділення банку, використовуючи доступ до електронної системи переказу коштів, без внесення грошей до каси банку здійснювала грошові перекази по даній системі від імені підставної особи. У свою чергу громадянин В., що достовірно знав про незаконність перерахування грошей на його ім'я, отримував ці кошти в різних відділеннях банку", - повідомили в прокуратурі.
Всього жінка здійснила 17 грошових переказів, а її спільник отримав 850 тис. гривень, "якими обоє розпорядилися за власним розсудом, у тому числі вони на банківські гроші купили автомобіль".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас