Нові правила оплати праці швейцарських банкірів покликані утримати їх від надмірних ризиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові правила оплати праці швейцарських банкірів покликані утримати їх від надмірних ризиків

250
Найбільші банки і страховики Швейцарії платитимуть своїм співробітникам відповідно до нових правил, які повинні стримати банкірів від ризикованого інвестування, говориться в заяві регулятора місцевого фінансового ринку FINMA.
Нові правила набудуть чинності з 1 січня 2010 року. Таким чином Швейцарія приєднається до зростаючої групи країн, які прагнуть змінити культуру виплати бонусів, що закріпилася, на основі короткострокових результатів в збиток довгостроковій і стійкій прибутковості банків.
"Нинішні схеми винагороди можуть створювати помилкові стимул-реакції, які призводять до надмірного ризику, загрожуючи бізнесу і прибутковості фінансових установ і, врешті-решт, їх стабільності", - підкреслюється в доповіді регулятора.
При цьому FINMA не збирається запроваджувати граничний рівень винагород для топ-менеджерів. Нова система оплати праці торкнеться семи найбільших банків і п'яти провідних страхових компаній країни з капіталізацією не менше 2 млрд. швейцарських франків ($1,98 млрд.). Назв фінансових установ в доповіді не наводиться.
Нові правила, як сказали аналітики агентству Reuters, в першу чергу стосуються провідних банків країни UBS і Credit Suisse, а також крупних страховиків Swiss Life, Swiss Re і Zurich Financial Services.
"Є великий тиск з приводу компенсаційних виплат у фінансовому секторі. Різні країни намагаються запровадити нові правила. На перший погляд швейцарські правила відповідають цим міжнародним принципам", - зазначає банківський аналітик ZKB Андреас Вендітті.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас