Банк Англії очікує більш сильного зростання ВВП у 2010-2011 роках, ніж економісти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії очікує більш сильного зростання ВВП у 2010-2011 роках, ніж економісти

Казна та Політика
135
Банк Англії чекає V-подібної зміни стану економіки і вказує на те, що відсоткові ставки залишатимуться на низьких рівнях довше, ніж очікувалося, пише The Financial Times.
Британський ЦБ опублікував в середу звіт, згідно з яким зростання ВВП наступного року складе 2% і в 2011 році, - 4%, що істотно перевищує консенсус-прогноз економістів, наголошується в статті.
Однак голова банку Мервін Кінг зазначив, що підвищення економіки може бути менш значним, якщо складові ВВП виявляться слабшими, ніж прогнозує ЦБ.
"Ми лише вийшли на шлях відновлення", - заявив він.
Банк Англії чекає також, що інфляція знаходитиметься приблизно на рівні 2% в найближчі два роки, якщо процентні ставки залишаться на позначці 0,5% і не буде додаткових вливань грошових коштів в економіку.
Британський ЦБ прогнозує, що економіка повернеться на докризовий рівень на початку 2011 року.
Кінг зазначив також, що оцінка зміни ВВП Великобританії в третьому кварталі може бути переглянута у бік поліпшення, але не значно.
Згідно із офіційними даними, опублікованими 23 жовтня, британська економіка скоротилася на 0,4% в липні-вересні. Рецесія в економіці країни продовжується вже шість кварталів поспіль - це найдовший період спаду з 1955 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас