Мінфін очікує рішення кредиторів щодо реструктуризації зовнішнього боргу банку "Надра" до кінця тижня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін очікує рішення кредиторів щодо реструктуризації зовнішнього боргу банку "Надра" до кінця тижня

Казна та Політика
718
Міністерство фінансів України планує до кінця тижня отримати рішення ради кредиторів про реструктуризацію зовнішніх боргів банку "Надра", повідомив в.о. глави Мінфіну Ігор Уманський.
"До кінця тижня плануємо отримати рішення ради кредиторів", - сказав він журналістам в середу.
Міністр також зазначив, що Кабмін бере участь в переговорному процесі.
За його словами, загальна сума зовнішніх боргів банку "Надра" складає близько $830 млн.
Напередодні заступник глави НБУ Володимир Кротюк відзначив прогрес в питанні реструктуризації заборгованості банку "Надра" (Київ) і припустив, що фінансова установа зможе виконати умови для проведення рекапіталізації за рахунок бюджетних коштів. За його словами, банк реструктуризував борг перед експортно-кредитними агентствами на $74 млн, а недавно завершив реструктуризацію єврооблігацій на суму понад $175 млн, а в цілому реструктуризовано більше 70% сукупної заборгованості банку.
При цьому Кротюк нагадав, що представники Мінфіну раніше допускали розгляд питання рекапіталізації банку "Надра" при реструктуризації 75% зовнішньої заборгованості.
Водночас кредитори вказують, що в переговорах про реструктуризацію їх бентежить той факт, що банк "Надра" найняв трьох окремих радників для переговорів з різними категоріями кредиторів.
Банк "Надра" заснований в 1993 році. На початок жовтня 2009 року його найбільшими акціонерами залишалися Novartik Trading Limited (60,9967%) і Manmade Enterprises Limited (обидва - Кіпр, 30,7406%). Згідно з даними НБУ, на 1 жовтня 2009 року за розміром загальних активів (25,893 млрд грн.) банк "Надра" займав 11-е місце серед 182 діючих банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас