Ющенко має намір ветувати закон про виділення 1 млрд. гривень на боротьбу з грипом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко має намір ветувати закон про виділення 1 млрд. гривень на боротьбу з грипом

Казна та Політика
566
Президент Віктор Ющенко має намір застосувати право вето до закону про виділення 1 млрд. гривень на боротьбу з грипом. Про це він сказав журналістам.
"Я з цим законом вчиню так само, як учинив із законом про Євро-2012... Не потрібно мене шантажувати. У мене є право Президента, і це рішення прийнято", - сказав Ющенко.
Він відзначив, що не хотів порушувати це питання в середу, а хотів найближчим часом зібрати журналістів і пояснити мотивацію ветування цього закону.
Президент вважає, що у Національного банку немає можливості направити 1 млрд. гривень на реалізацію цього закону, так само як і немає коштів на фінансування підготовки до проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.
Ющенко переконаний, що спроби вилучити ці кошти у НБУ - це продовження політики емісії гривні, що, у свою чергу, призведе до девальвації національної валюти.
Він також заявив, що разом з вето він має намір направити у Верховну Раду свої пропозиції про те, де взяти кошти для боротьби з епідемією грипу.
Як повідомляло агентство, Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вимагає від Президента Віктора Ющенка негайного схвалення ним закону про виділення 1 млрд. гривень на боротьбу з грипом.
При цьому вона відзначила, що Ющенко, не підписуючи цей закон, несе всю відповідальність за смерті від грипу, які фіксуються в Україні.
Вона вважає, що Ющенко навмисно не підписує цей закон, щоб зробити ситуацію з епідемією загрозливою, ввести надзвичайний стан і зупинити президентські вибори.
3 листопада Верховна Рада виділила з державного бюджету на 2009 рік і направила до резервного фонду 1 млрд. гривень для боротьби з епідемією грипу.
Вказані кошти виділені за рахунок перерозподілу між загальним і спеціальним фондами держбюджету перевищення валових доходів Національного банку над видатками.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас