Раді пропонують запровадити нове здирництво з українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Раді пропонують запровадити нове здирництво з українців

Казна та Політика
9095
Народні депутати України Ольга Боднар (БЮТ), Ярослав Сухий (Партія регіонів) і Валерій Баранов (Блок Литвина) пропонують ввести єдиний соціальний внесок на загальнообов'язкове соціальне страхування.
Це передбачено проектом закону про систему збору і обліку єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (№5321 від 5 листопада ц.р.), текст якого розміщений на офіційному сайті Верховної Ради.
Згідно із документом, єдиний соціальний внесок - це консолідований страховий внесок на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, страхування на випадок безробіття, у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності, від нещасного випадку на виробництві і професійного захворювання, які призвели до втрати працездатності, який платиться в обов'язковому порядку з метою забезпечити реалізацію прав застрахованих осіб і членів їх сімей на здобуття страхових виплат із соцстрахування.
Єдиний соціальний внесок не входить до системи оподаткування. Таким чином, податкове законодавство не регулює порядок нарахування і виплати внеску.
Розмір внеску і пропозиції з його розподілу за видами соцстрахування встановлюються парламентом.
Також законопроектом передбачається запровадження державного реєстру соціального страхування.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас