Грінспен: Зростання на ринку акцій наповнює ліквідністю економіку США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грінспен: Зростання на ринку акцій наповнює ліквідністю економіку США

Казна та Політика
490
Колишній Голова Федеральної резервної системи США Алан Грінспен вважає, що зростання на ринку акцій знов наповнює ліквідністю економіку США і ціни на житло демонструють перші ознаки припинення їх падіння, передає агентство Bloomberg.
На думку Грінспена, річ у тому, що саме зараз американська економіка почала відчувати максимальний ефект від програм стимулювання. Він заявив, що відновлення цін на нерухомість повинне допомогти уникнути нової хвилі процедур foreclosure.
"Вся зростаюча частина нашого вжитку тепер повинна задовольнятися за рахунок промислового виробництва, а не із запасів", - зазначив Грінспен, додавши, що цей етап може бути продовжений до другого кварталу 2010 р. - Після цього, економічні перспективи залежатимуть в дуже значній мірі від того, що відбуватиметься з цінами на акції".
Грінспен зазначив, що США необхідно вирішити проблему дефіциту бюджету країни. "Наші можливості продавати казначейські облігації ніколи не викликали сумнівів, тому що завжди існувала значна різниця між федеральним боргом з одного боку, і здатністю залучати нові кошти з іншого". Тепер, на думку Грінспена, ця різниця нестримно звужується і США опинилися в становищі, коли державний борг не повинен далі збільшуватися.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас